Heb je een hond of kat? Dan zorgen ze waarschijnlijk al voor veel plezier, maar het blijkt ook nog eens goed voor je te zijn. daarom moeten wij goed voor hun zijn en alle zorg en plezier geven die ze verdienen


Waarom honden met hun nagels over de grond slepen.


Inleiding

Honden met achterhandproblemen; we zien ze vaak in de praktijk. Al gauw wordt gedacht aan heupdysplasie. Maar er zijn méér oorzaken van achterhand problemen. En daar willen wij u graag meer over vertellen.


Nagels knippen bij een hond

Is het eigenlijk nodig om de nagels van je hond te knippen? Slijten ze niet vanzelf af? In dit artikel legt Betty uit waar je op kan letten en hoe je zelf veilig de nagels van jouw hond kan knippen.


Braken en diarree hond

Iedere hond heeft wel eens diarree of moet braken. Op zich is dit niet verontrustend, het is meestal een reactie van het lichaam om dingen te verwijderen die niet in het lichaam thuis horen, het zei via braken of diarree of beide, en dit lost de hond in de meeste gevallen zelf wel op.


Wat mogen honden eten en wat niet?

Met de pot mee eten

Het is voor een hond niet gezond om veel dingen te eten die mensen ook eten. Het is geen voeding voor een hond en het is absoluut niet gezond. Veel honden krijgen last van maagklachten en darmklachten, last van ontlasting en nog veel meer.
Het beste is gewoon voeding voor honden, zo weet je zeker dat je hond de juiste en voldoende voedingsstoffen binnen krijgt. De meeste hondenbrokken zijn niet al te goed voor honden, rauw vlees wel.


Gebitsverzorging

Veel gestelde vragen over gebitsverzorging

8 op de 10 honden ouder dan 3 jaar heeft last van gebitsproblemen. Omdat er veel vragen zijn rondom de verzorging van het gebit van honden, staan hier de belangrijkste opgesomd.


Vanaf april neemt het aantal teken in Nederland weer toe en dat betekent dat mensen die naar het bos, de duinen of een andere groene omgeving gaan extra moeten oppassen voor dit beestje.

"Een teek dient zo snel mogelijk verwijderd te worden", zegt Kees van den Wijngaard, epidemioloog bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.


Gras - Granen - een gevaar in de zomermaanden.

Fijne weerhaken voorkomen het uitschudden en sturen de naalden dieper in de vacht .

Met hun spitse uiteinden kunnen ze doordringen in elke opening en de huid zakken of plooien van de huid en veroorzaken pijnlijke abcessen.


Bijwerkingen van geneesmiddelen bij Collies en aanverwante rassen

We weten al ruim 20 jaar dat er bij Collies en aanverwante rassen een overgevoeligheid voor bepaalde geneesmiddelen voorkomt. 


Wat is glaucoom?

Glaucoom (of groene staar) is een oogaandoening waarbij de druk in de oogbol te hoog wordt. Zonder behandeling loopt het oog dan ernstige schade op, met blindheid als gevolg.