Dopey en Ik maken regelmatig lange wandelingen. Op deze blog zal ik regelmatig verslag doen van deze wandelingen met Dopey.

Verder kun je op deze blog lezen wat Dopey zoal meemaakt in zijn hondenleven.

Ook zal je in dit blog andere onderwerpen zien die ik meemaak of interessant vind om dit te delen.Wandelen rondom Nationaal Militair Museum Soesterberg

Park Vliegbasis Soesterberg.  Ervaar het weidse uitzicht vanaf de landingsbaan en geniet van de bijzondere natuur. Voel de dreiging van de koude oorlog als u langs de militaire gebouwen wandelt. Park Vliegbasis Soesterberg is een uniek gebied, een schatkamer vol verrassingen. 

Lees meer »

Wandeling Utrechtse Heuvelrug

Austerlitz is pas in 1804 ontstaan en heeft zijn ontstaan te danken aan het vinden van goed drinkwater toen de Franse generaal De Marmont met zijn troepen op de heide wilde gaan oefenen voor een invasie van Engeland, destijds lag hier een uitgestrekte heidevlakte. "Kamp van Utrecht", zo noemde de Franse generaalzijn tentenkamp van drie kilometer lengte! Hij liet 30 waterputten slaan, die ruim voldoende water leverden voor zijn meer dan 18.000 man tellende leger.Op het Dorpsplein staat een oude waterpomp, de pomp is in 1915 geplaatst op één van die oude waterputten.Austerlitz zelf werd pas in 1940 aangesloten op het waterleidingnet

Lees meer »

Wandelen op de dijk langs de Eem. Amersfoort

In het midden van Eemland kronkelt de rivier de Eem. De Eem is een kleine rivier en heeft niet de eigenschappen van de Rijn, de Maas of de Waal. Toch is de rustige Eem uniek: het is de enige Nederlandse rivier die begint en eindigt in ons land. De Eem staat in open verbinding met het Eemmeer.

Lees meer »