Wandelen rondom Soesterberg

Gepubliceerd op 27 juni 2022 om 13:32

We hebben heerlijk gewandeld rondom Soesterberg.

Tijdens de wandeling komen we bezienswaardigheden tegen.

1e De wandeling met Dopey

2e Kontact der Kontinenten

3e Huize Beukbergen

 

 

1e Deze wandeling gemaakt met Dopey, Rondje Soest 15,22 km. We hebben bij McDonalds Soesterberg een bakkie koffie gedronken en water voor Dopey

2e. Kontakt der Kontinenten is in 1961 ontstaan uit een initiatief van de missiepaters SVD (Societas Verbi Divini, of Missionarissen van het Goddelijk Woord). Die hadden van 1924 tot 1961 in het toenmalige Missiehuis Sint Jan een klein seminarie: een internaat met gymnasiumopleiding als begin van de priesteropleiding voor jongens. Door het teruglopende aantal leerlingen werd het seminarie gesloten en werd begonnen met het geven van meerdaagse cursussen en trainingen aan missionarissen en jongeren.
Lees meer

3e. In het Vormingscentrum van de Diensten Geestelijke Verzorging, gevestigd in Huize Beukbergen, werken geestelijk verzorgers van verschillende geloofs- en levensovertuigingen samen. Ons werk is er op gericht om militairen te ondersteunen en geestelijk weerbaar te maken bij hun moeilijke taak in binnen en buitenland.

Waardevolle uitgangspunten voor ons zijn: gastvrijheid, mensgerichtheid, betrokkenheid, openheid, respect, veiligheid, vertrouwen en persoonlijke verantwoordelijkheid.

Op Beukbergen bieden wij u vormingsactiviteiten in de vorm van allerlei conferenties. Wij focussen in het vormingswerk op de militair als persoon. De conferenties worden krijgsmacht breed aangeboden tijdens de initiële opleidingen, rondom uitzendingen en bij het verlaten van de dienst.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.