Eerste dagen thuis

Gepubliceerd op 27 juni 2022 om 13:21

In dit Blog een impressie van de eerste dagen thuis, zijn nieuwe omgeving.

Wat hebben gedaan toen Dopey bij ons kwam. (29-08-2013)

1e Kalm aan op de eerste dag thuis.

2e Dingen vertrouwd gemaakt voor Dopey.

3e Dopey bepaalt zelf het tempo hierin.

4e De eerst dagen zoveel als mogelijk samen doorgebracht, zowel binnen als buiten.

En maar rondkijken, wat is het anders.

1e Kalm aan op zijn eerste dag, hij heeft de gang en woonkamer mogen verkennen: geuren, geluiden, indrukken... het is allemaal nieuw voor hem. we geven hem hiervoor de tijd om zijn draai te vinden, laat maar gaan.

Deze geuren moet ik even tot mij nemen, ook weer anders


2e Om de nieuwe omgeving vertrouwd te doen aanvoelen voor Dopey op de eerste dag bij ons thuis, hebben we een knuffel met de nestgeur mee gekregen van de fokker en bij Dopey neergelegd in zijn mand (je). De geur gaf hem troost en een geruststellend gevoel.


3e Dopey bepaalt zelf het tempo van wennen in zijn nieuwe omgeving. Hij kan en wil aangehaald worden maar laat ook weten wanneer het genoeg is. We gaan op de grond zitten en zie wel of er interactie is en daar reageren wij dan op.


4e De eerst dagen zoveel als mogelijk samen doorgebracht, zowel binnen als buiten. We hebben heel veel tijd aan Dopey besteed, om hem zoveel als mogelijk te laten wennen, er is in de loop van de tijd een routine ontwikkeld, Hier hebben we in een later stadium heel veel plezier van gekregen, hij is enorm makkelijk en bereidwillig, wil het altijd goed doen voor ons.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.